Sunday, February 3, 2013

Garisan Mu....


Bismillah walhamdulillah...selawat dan salam buat kekasih hati Baginda Rasulullah S.A.W..

hukhuhuk dah setahun lebih tidak update blog, kalau rumah sudah bersawang2..huhu..hari yang penuh sibuk sudah pening buat kerja.. tiba2 rindu kat blog..di hujung minggu ahad yang ceria orang lain bercuti dan saya masuk office..mahu mengeluh tapi rugi x dapat pahala, so kena bersabar dan betulkan niat bekerja nak cari rezeki krn ALLAH. ..Ya Rabb sibukkan hamba dengan pekara2 bermanfaat bukan yang sia2. amiin ya ALLAH. alhamdulillah masih ingat cara post..sejak masuk alam pekerjaan first time update blog..Just nak tinggalkan jejak, next time update lagi pekara bermanfaat in shaa Allah..dulu nak delete dan tamatkan blog ni tiba2 jadi sayang pula..so tak jadi delete. hope ada manfaat bersama untuk diri saya dan setiap mata yang ziarah dan membaca blog ini secara langsung ataupun tak langsung ( kalau ada yang baca hihihi). sudah pastilah kebaikan yang diharapkan di dunia dan akhirat..in shaa Allah.

"Dan janganlah kamu merasa lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang beriman." (Ali-Imran, ayat 139)

Jumpa lagu ni mcm best pula..sepanjang hari ni dgr lagu ni  =)

Garisan - Mu By Izzat Mahadi.


Berkali-kali cuba ku hampiri
Garisan penamat usaha merentang didepan mata
Bertali arus langkah ku tak terus
garisan ku rasakan halus tak bisa ku tembus
pemisahnya cuma aku dan doa pada diriMu
Antara putus asa sia-sia @ terus mara membara

Ya Rabbi Ya bantulah hambaMu
Ya Rabbi Ya luruskan hatiku
Ya Rabbi Ya ku pinta hidayahMu
Meneruskan sisa usiaku

Ya Rabbi Ya hanya kepadaMu
Ya Rabbi Ya tempatku mengadu
Ya Rabbi Ya ku pinta rahmatMu
Melimpahi kehidupanku

Hidup dan matiku semua hanyalah untukMu
Allah Tuhanku yang Satu

No comments: